Home

Conflict en re-integratie in Zorg of Welzijn regio Amsterdam

Welkom! 

Heb jij of je medewerker te maken met: 

  • een conflict met een collega of leidinggevende
  • een re-integratie die niet prettig verloopt
  • (werk)druk en spanningen op de werkvloer
  • geroddel, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten, of agressie op het werk

Dan is er sprake van psychosociale arbeidsbelasting (PSA), oftewel werkdruk en/of werkstress. Ruim 30 procent van het ziekteverzuim heeft hiermee te maken. Triest, want zoals jij inmiddels wel weet gaat dit ten koste van je gezondheid, de samenwerking en je productiviteit. Wat je je carrière kan kosten. En dat zijn precies de redenen waarom werkgevers sinds 2007 wettelijk verplicht om PSA actief te voorkomen en te verminderen. En jij dus recht hebt op begeleiding hierbij. 

 

De vraag is echter: wat wil jij? Wil je overeind kunnen blijven staan ten overstaan van de krachten die je dreigen te overweldigen? Wil je het stuur over je leven weer terug in handen? Vraag je je af waarom jou dit overkomt? En zou je willen weten wat de onderliggende boodschap van deze situatie voor jou is?

 

Om daar achter te komen zul je bereid moeten zijn naar binnen te kijken. Dat is fijner dan je denkt. Zo leer je jezelf en je ware mogelijkheden kennen. Het is noodzakelijk om de regie en je energie weer terug te krijgen. Ben je daar klaar voor, dan staan onze deuren wijd open voor jou. 

 

Wij bieden je een Vrijplaats®: een veilige plek, aandacht en tijd, en een systematische aanpak die jou gaat helpen een uitweg te vinden die bij jou past. Wij zullen niet het stuur van je overnemen, maar helpen je weloverwogen, doorvoelde keuzes te maken. En de nodige stappen te zetten. Waardoor de last van je schouders zal vallen en je weer licht aan de horizon zult zien. 

 

De Vrijplaats® wordt al sinds 1999 succesvol toegepast bij honderden mensen en organisaties, is sinds 2007 een officieel gedeponeerd merk, en is in 2009 door Syntens (Ministerie van Economische Zaken) als sociale innovatie erkend.

 

Wil je ons eerst wat beter leren kennen? Abonneer je dan op ons gratis E-zine met tweewekelijks waardevolle tips en artikelen over omgaan met conflict, werkdruk en werkstress. Klik op onderstaande button om je aan te melden:  

 

                                                                 

Vooral benieuwd naar onze dienstverlening? Kijk dan op de volgende pagina's:

Conflict oplossen? > Conflictcoaching of Bemiddeling

Re-integreren na ziekte, reorganisatie, of ontslag > Herorientatie Loopbaantraject of Re-integratiebegeleiding  

Conflictvaardigheden trainen? > Trainingen

Zelf conflictcoach worden? > Trainingen

 

Hartegroet! 

drs. Alexandra W.M. van Smoorenburg en Paul Sträter

Senior conflict- en re-integratiebegeleiders