Masterclass Het Geheim van Conflictbevrijding

Masterclass Van Conflictbegeleider naar Conflictbevrijder

Begeleiden met impact

Ken je dat? Dat je coachee of cliënt wel over zijn conflict wil praten, maar geen verantwoordelijkheid wil pakken voor het veranderen van de situatie? Omdat dat een gepasseerd station zou zijn... Zucht. En voor je het weet verval je in de adviesrol en ben jij aan het werk, in plaats van je coachee. Wat op dat moment misschien best goed voelt, maar wat niet helpend gaat zijn. Integendeel. En dus wil je dit voorkomen. Hoe je dit mechanisme slim ombuigt en meer leer je in de Masterclass 'Het geheim van Conflictbevrijding'. 

Van conflictbegeleider naar conflictbevrijder

Als geestelijk verzorger, coach of psychosociaal hulpverlener word je dagelijks geconfronteerd met mensen die in conflict zijn. Ofwel met zichzelf (innerlijk conflict), ofwel met een ander (uiterlijk conflict). De hulp daarbij kun je op twee manieren vormgeven: het conflict helpen afhandelen - conflict begeleiden - of het conflict helpen oplossen - conflict bevrijden. 

 

Conflictbevrijding houdt in dat het (innerlijke) conflict als een bruistablet uit elkaar gevallen is en je coachee of cliënt er geen last meer van heeft. Dit proces, dat zonder hulp járen kan duren, kan gigantisch versneld worden door het goed en slim te hanteren (zowel emotioneel als communicatief), het te benutten èn het los te laten. Dit is dus wat je als conflictbevrijder leert te faciliteren. NB Dit betekent dat je als conflictbevrijder óók van betekenis kunt zijn voor iemand wiens tegenpartij niet openstaat voor een gesprek of oplossing!

Voor wie?

Deze Masterclass is bedoeld als verdiepingsdag voor geestelijk verzorgers, coaches en andere psychosociale hulpverleners.  

Wat je gaat leren

In de  Masterclass 'Van Conflictbegeleider naar Conflictbevrijder'  komen de volgende onderwerpen aan de orde: 

  • een bevrijdende visie op conflict
  • hoe je stap voor stap transformatie en oplossing van (innerlijk) conflict bereikt (het model)
  • het geheim van conflictbevrijding
  • een simpele, praktische techniek om de zelfreflectie en de constructieve zelfsturing van je coachee te verbeteren (waardoor coachees sneller hun eigen aandeel en mogelijkheden zien en jij minder hard hoeft te werken);
  • de 8 vaardigheden van een conflictbevrijder 

Bonus: Cheatsheet van Conflictmindset naar Groeimindset (6 typologieën). 

 

NB Deze Masterclass is de eerste trainingsdag van de Training Transformatieve Conflictcoaching, maar is uitstekend los te volgen! Dus… zin in zo'n fijne verdiepingsdag?

 

Ja super, gimmie the tools! 

Wat de Masterclass je oplevert

  • unieke inzichten mbt conflicthantering, die je helpen de relatie met jezelf en anderen te verbeteren
  • unieke inzichten mbt conflictcoaching en een slim tool om de impact van je begeleiding te verhogen
  • inspiratie en uitwisseling rondom een razend interessant onderwerp: conflict!

Enkele reviews

Bertien Mulders (GZ-psycholoog) 'Ik vond de masterclass "het geheim van conflictbevrijding" erg inspirerend en goed gegeven door Alexandra! Ik zal hiervan gebruik gaan maken binnen mijn werk als GZ-psycholoog. Ik kijk uit naar een volgende boeiende masterclass van Alexandra!"

 

Monique Visser (bemiddelaar Belastingdienst):'Geweldige Masterclass conflictbevrijding gedaan! Ontzettend leerzaam voor iedereen. Alexandra is ontzettend bedreven om jou écht iets bij te brengen en kan dat ook. Je blijft echt bij de les en de oefeningen zijn ook echt bijzonder vond ik. Ontzettend leerzaam voor iedereen in iedere fase van zijn eigen leven en met dat van anderen. Dank!!'  

Datum en tijd

Helaas even opgeschort ivm lockdown!

De Masterclass duurt van 9.00 - 17.00 uur. 
 

Heb je interesse? Geef het even door, dan neem ik contact met je op zodra er een nieuwe datum bijkomt.  

Locatie 

Het Coachhuis, Binnenkant 24, op 5 minuten loopafstand van Amsterdam CS

Investering

€247 ex BTW, inclusief koffie, thee, fruit. En besluit je de Training Transformatieve Conflictcoaching te willen doen, dan wordt dit bedrag later in mindering gebracht op de opleidingsprijs. 

 Nice, ik meld me aan.