De Vrijplaatscoach. Van Conflict naar Groei. - Wie wij zijn

Alexandra (Sanne, San) van Smoorenburg (1963)

biografie Alexandra van Smoorenburg
biografie Alexandra van Smoorenburg

In mijn carrière heb ik behoorlijk wat krullen gemaakt: van tentoonstellingsmaker (ik ben van huis uit kunsthistoricus) naar communicatiemedewerker, naar (biodynamisch) lichaamsgericht therapeut, naar coach/counselor. Samen met Paul Sträter ontwikkelde ik van 2001 tot 2007 de eerste contouren van de Vrijplaats®, een integraal begeleidingsconcept voor werknemers met meervoudige problematiek. In de jaren daarna scherpte ik het concept en de methode verder aan tot de huidige transformatieve conflict- en lifecoachingmethode. 


Blijven kijken, voelen en leren 

Ik ben van de persoonlijke ontwikkeling en zal daar wrs altijd mee doorgaan. Momenteel volg ik trainingen in Pranic Healing, Arhatic Yoga en Spiritual Guidance (vgl geestelijke verzorging). Ook laat ik me inspireren door een business coach. Afgelopen jaren volgde ik trainingen in Tafelopstellingen, Hypnose, Appreciative Inquiry en meer. Ik ben niet zozeer religieus als wel spiritueel. Daartoe laat ik me al zo'n 30 jaar inmiddels inspireren door het Boeddhisme, het Soefisme en het Taoisme. Hoewel ik erg hou van vrolijkheid en reuring, zijn stilte en zelfreflectie voor mij de basis van waaruit ik leef en werk.  

 

Mijn kijk op conflict 

Ik heb een praktische en hoopvolle kijk op conflict. Waar ik vroeger dacht dat het conflict vermeden en gesust moest worden om de vrede te bewaren, weet ik nu dat het een bron van waardevolle informatie is, die je kunt gebruiken om je leven beter, interessanter en gemakkelijker te maken! Natuurlijk komt het nooit uit, maar het komt wel altijd precies op het juiste moment!   

 

Mijn motto
Mijn motto is dat het vermogen om goed met conflict om te gaan van elk gewoon mens een levenskunstenaar maakt. Ik vind het fantastisch om dat proces te faciliteren. Mensen bij hun eigen kracht brengen maakt mij gelukkig.

Ik hoop je te ont-moeten, 

met hartelijke groet, 

AleXandra van Smoorenburg

 

Nog meer lezen? Hier een uitgebreid interview met mij door Brenda Serrée, van Bewust Amsterdam. 

Paul J.M. Sträter (1946)

Paul J.M. Sträter (1946)

In mijn lange carrière als directielid van het Ignatius Ziekenhuis - nu Amphia geheten - in Breda (15j), het organisatieadviesbureau Domesta (10j) en mijn eigen bedrijf Human Basics (10j), heb ik enorm veel ervaring opgedaan met de boven- en onderkant van het werkveld en de maatschappij. Qua opleidingen heb ik de Hogere Hotelschool gedaan en later tijdens werk Gezondheidsmanagement en Systeemkunde. Daarnaast ook trainingen op het gebied van communicatie, psychologie en spiritualiteit. Ook in mijn persoonlijk leven heb ik niet te klagen over levenservaring. Ik ben vader van 4 kinderen, opa, 25 jaar getrouwd geweest en nu alweer meer dan 25 jaar gelukkig samenwonend in Amsterdam (al blijf ik Brabander in hart en nieren).  

 

Als pionier op het weinig ontwikkelde gebied van psychosociale arbeidsbelasting heb ik - samen met Alexandra - schitterende resultaten behaald bij kwetsbare doelgroepen: werknemers die tussen de wal en het schip dreigden te geraken als gevolg van problemen op meerdere levensterreinen. Ik heb daarbij altijd een uiterst eenvoudige en helende gedragslijn uitgedragen: ontspan en wees vriendelijk en verantwoordelijk naar jezelf toe, daar bouw je een goed leven mee op.

 

Momenteel voel ik me een ‘vrije werker’: ik werk omdat ik daar veel plezier, zingeving en bevrediging uit haal. Ik vind het prettig om mensen te helpen met de door mij opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van omgaan met werkdruk, werkstress en (loopbaan)crises. Ik werk op een lichte, ontspannen en neutrale manier, met mijn eigen beproefde werkvormen aan gezond zelfmanagement, met respect voor natuurlijke principes.

 

Mijn hart ligt bij leiderschapscoaching. Liefst sta ik naast mensen die voor grote werk-en levensovergangen staan. Gezien mijn leeftijd begeleid ik de laatste jaren 55+-ers. 
 

linkedinprofiel