Waarom Transformatieve Conflictcoaching voor hulpverleners

Verbeter je conflictbegeleidingsvaardigheden

Conflict is een centraal thema in het leven van mensen. Elke coach, geestelijk verzorger, of psychosociaal hulpverlener is zich daarvan bewust. Want hun cliënten zijn ofwel in conflict met zichzelf, ofwel met anderen. Wat niet per se wil zeggen dat ze ruzie hebben. Vewijdering is net zo goed een teken van conflict. Zo ook ziekte maar al te vaak. 

  

♥ HARTEKREET ♥ Conflicthulp moet beter! De conflicthulp zoals die Nederland geboden wordt kan niet alleen beter, maar moet ook beter. Kijk naar de verharding van onze samenleving! Zou het zo kunnen zijn dat er te veel half werk wordt geleverd door professionals? Ik vrees het.

 

Cliënten worden ofwel alléén geholpen bij de afhandeling van hun conflict
(vertrouwenspersonen, mediators, juristen, advocaten),

ofwel alléén bij hun individuele verwerkingsproces
(coaches, psychologen, therapeuten en psychiaters).

Vaak is het niet all-round genoeg!

 

Want al die resten stress, frustratie en handelingsonvermogen
vinden hun uitweg in ziekte, verharding en conflictherhaling. 

Conflictcoaching is dan ook een apart specialisme
waar meer aandacht voor zou moeten komen.

 

Transformatieve conflictcoaching. Zelf vatte ik zo'n 20 jaar geleden - toen ik nog als re-integratiespecialist werkte - een fascinatie op voor conflict. Aan conflict zitten namelijk mentale, emotionele, praktische, communicatieve, zakelijke en spirituele kanten, die je allemaal wil coveren, omdat ze allemaal van doorslaggevende betekenis kunnen zijn voor het in goede banen leiden van lastig oplosbaar conflict. Ik ontdekte dat conflicten niet alléén vervelend en gigantische energievreters zijn: ze vormen óók een rijke bron voor persoonlijke groei!

 

Vrijplaatscoaching. Al struggelende met de lastige situaties van onze clienten ontwikkelde ik in samenspraak met Paul Sträter een transformatieve conflictcoachingmethode, gebaseerd op ontspanning, zelfsturing en een zingevende benadering. Met als concrete doelen: het beter hanteren, benutten èn loslaten van conflict. Want dat leidt tot conflictbevrijding. 

 

Zou jij ook het verschil willen maken voor je cliënt? 

Geweldig!! 

 

Als je ook wil leren hoe je een conflict decodeert en gebruikt als de stapsteen naar groei,
meld je dan aan voor onderstaande Masterclass. 

Je bent zo welkom!

 

Masterclass Conflictbevrijding