Waarom Transformatieve Conflictcoaching voor hulpverleners

Verbeter je conflictbegeleidingsvaardigheden

Conflict is een centraal thema in het leven van mensen. Als coach, geestelijk verzorger, of psychosociaal hulpverlener ben je je daar terdege van bewust. Want je cliënten zijn ofwel in conflict met zichzelf, ofwel met anderen. Wat niet per se wil zeggen dat ze ruzie hebben; vewijdering is net zo goed een teken van conflict. Zo ook ziekte maar al te vaak. 

  

♥ HARTEKREET ♥ Conflicthulp moet beter! De conflicthulp zoals die geboden wordt kan niet alleen beter, maar moet ook beter. Kijk naar de verharding van onze samenleving! Cliënten worden ofwel alléén geholpen bij de afhandeling van hun conflict (vertrouwenspersonen, mediators, juristen, advocaten), ofwel alléén bij hun individuele verwerkingsproces(coaches, psychologen, therapeuten en psychiaters). Vaak is het niet all-round genoeg!  Want al die resten stress, frustratie en handelingsonvermogen vinden hun uitweg in ziekte, verharding en conflictherhaling. Conflictcoaching is dan ook een apart specialisme! 

 

Transformatieve conflictcoaching. Zelf vatte ik zo'n 20 jaar geleden, toen ik nog als re-integratiespecialist werkte, een fascinatie op voor conflict. Aan conflict zitten namelijk mentale, emotionele, praktische, communicatieve, zakelijke en spirituele kanten, die je allemaal wil coveren, omdat ze allemaal van doorslaggevende betekenis kunnen zijn voor het in goede banen leiden van lastig oplosbaar conflict. Ik ontdekte dat conflicten niet alléén vervelend en gigantische energievreters zijn; ze vormen óók een rijke bron voor persoonlijke groei! Al struggelende met de lastige situaties van onze clienten ontwikkelde ik in samenspraak met Paul Sträter een eigen methodiek, gebaseerd op ontspanning, zelfsturing en een zingevende benadering

 

Vrijplaatscoaching is transformatieve conflict- & lifecoaching die leidt tot het beter hanteren, benutten èn loslaten van conflict. Oftewel conflictbevrijding. 

 

Zou jij ook het verschil willen maken voor je cliënt? 

Geweldig!! 
Meld je aan voor onderstaande Masterclass. 

Je bent zo welkom!

 

Masterclass Conflictbevrijding