Blog van een conflictbegeleider

Een forum voor gratis online conflictcoaching, een haalbaar idee?

Een forum voor gratis online conflictcoaching, een haalbaar idee?
30-11-2011 14:33

Het idee had ik twee jaar geleden al bedacht. Een forum voor gratis conflictcoaching bij conflict op het werk. Even op mijn website gehad, maar er kwamen nauwelijks reacties, dus gauw er weer af gehaald. Mijn site was toen net in de lucht en aan Twitter en Facebook deed ik nog niet. Maar nu wel. Omdat ik het zelf eigenlijk zo’n mooi idee vind, ga ik het gewoon nog een keer proberen. Lees je mee over wat dit jou te bieden heeft, maar ook wat jij er een ander mee kunt bieden?

 

In de Online Vrijplaats anoniem aan de slag met je moeilijkheden

Over sommige innerlijke conflicten is het lastig praten. Bijvoorbeeld omdat degenen die daarvoor in aanmerking komen gelijk met een oordeel of advies aankomen. Ja maar, dan moet jij…  Als er niemand is waarmee je op een veilige en vrije manier je worsteling kunt delen, kun je je behoorlijk alleen voelen. Deze Online Vrijplaats wil je de mogelijkheid bieden je hart te luchten. En je in staat stellen je op jouw manier met je probleem te verhouden. Net zolang tot je weet wat je ermee wilt en kunt.

 

In de Online Vrijplaats er voor een ander zijn

Daarnaast biedt de Online Vrijplaats iedereen die dat maar wil de mogelijkheid er op een lichte manier - zonder dat het veel inspanning of tijd kost - voor een ander te zijn. Iedereen mag coachen, je hoeft er geen professional voor te zijn. De enige vereiste is dat je er oprecht wilt zijn voor een ander. En niet stiekem jouw idee, inzicht of mening er door wilt drukken. Je moet je dus terug kunnen houden: bereid zijn het probleem en de oplossing bij de rechtmatige eigenaar te laten. Je oprechte belangstelling toon je puur en alleen middels het stellen vragen. Daarmee ben jij goud voor degene die behoefte heeft aan onpartijdige aanwezigheid.

 

Invoelen en vragen stellen

Dat iedereen een vrijplaats kan bieden wil nog niet zeggen dat het eenvoudig is! Vooral wie snel denkt en ideeën vormt is goeie vragen stellen best lastig. Een beoordeling ligt zo op tafel, een advies ook, maar een goeie vraag? Zelfs professionals hebben er soms moeite mee en vragen vooral naar de voor hen bekende weg.

Goeie vragen stellen is een ware kunst. Beheers jij die kunst? Weet jij met je vragen de ander een stapje verder te helpen? Ontdek zelf op dit forum waar je sterke en zwakke punten zitten en train - geheel anoniem - je belangrijkste coachingvaardigheden: invoelen (ipv invullen) en vragen stellen. 

 

Jouw voordeel hierbij

Waarom een mens zoiets zou willen doen? Nou, bijvoorbeeld omdat je graag beter wilt leren coachen! Voor je werk bijvoorbeeld, als je andere mensen begeleidt, of voor thuis, bij de opvoeding van je kinderen. Maar je kunt ook een ander een Vrijplaats bieden uit interesse voor een specifiek dilemma of conflict. Met een ander meevoelen en denken kan een buitengewoon leerzame en verrijkende ervaring zijn!

 

De Online Vrijplaats is nog geen Vrijplaats®. 

Nee, natuurlijk niet. Dan zouden wij onze boterham niet meer kunnen verdienen. Een Vrijplaats® kan alleen maar door een door ons opgeleide Vrijplaatscoach geboden worden. Deze coach werkt op basis van een energetische methode en systematiek die niet alleen je ratio, maar ook je hart en je lijf bij het oplossingsproces betrekt. Dat gaat wat sneller dan er alleen over praten en blijkt erg praktisch te werken. We laten je steeds aan je eigen lijf voelen wat voor jou wel werkt en wat niet. Ook werken we met visualisatie. En het systeem van de Vrijplaats® dat wij gebruiken, leren wij jou ook gebruiken. We dragen onze kennis dus gelijk aan je over: boter bij de vis. Zodat jij leert hoe je jezelf op een volstrekt veilige manier - op basis van mindfulness - door een probleem kunt loodsen. Wij geloven nou eenmaal in zelfsturing. Als je nieuwsgierig bent naar hoe de Vrijplaats® werkt, doe een Intensive, of volg de Training Zelfsturing bij Conflict. Dan kun je aan je eigen lijf voelen hoe het werkt. Of nodig me uit voor een presentatie op je werk, of een andere groep waar conflict speelt.

 


Wat denk jij? Interessant om aan mee te doen? Of ken je iemand die met een conflict rondloopt? Het is heus 100% anoniem. Twitter of mail dit bericht dan even door. In deze moeilijke tijden moeten we elkaar een beetje helpen, vind je niet? Laat hieronder weten of het jou een haalbaar en goed idee lijkt, of juist niet. 

 

 

©Alexandra van Smoorenburg