Blog van een conflictbegeleider

Echte liefde, of grensoverschrijdend gedrag? De transformatieve reis van Tahira

Echte liefde, of grensoverschrijdend gedrag? De transformatieve reis van Tahira
21-06-2023 11:22

Elke dag is een strijd voor Tahira. Ze voelt zich verscheurd tussen haar liefde voor Raphaël, de CEO van het bedrijf waar ze werkt, en de ongemakkelijke waarheid van zijn bestaande huwelijk. Haar hart is zwaar van de belofte die hij haar maakte, maar die onvervuld blijft. Een belofte van een leven samen.  

Ze heeft de relatie tijdelijk 'on hold' gezet, zodat Raphaël zijn huwelijk in rust kan afronden en ze over een poosje samen vanuit een gezonde situatie kunnen beginnen. Maar Tahira voelt zich vertwijfeld. Zeker, hij wil haar nog, dat laat hij haar op een bijna vervelende manier merken, maar waarom zet hij geen stappen? Is het een illusie? Tahira bungelt. En toen hoorde ze ook nog in de wandelgangen dat hij met een collegaatje van haar gezoend zou hebben, Hoe kon hij?! 
Of... zou het wel waar zijn?

Wanneer Tahira naar me toe komt, zie ik meer dan alleen haar verdriet. Ik zie de eenzaamheid van iemand wiens stem gesmoord is in de geheimhouding van een relatie die ongelooflijk veel voor haar betekent. Waar ze bij wijze van spreken over van de daken zou willen schreeuwen, maar wat niet kan. Pijnlijk! Maar ik zie ook haar veerkracht. Iets in haar ogen dat smeekt om verandering. Het duurt te lang. Ze wil deze pijn niet meer. Maar haar liefde gaat zo diep. 'Onvoorwaardelijk', had ze tegen hem gezegd... 

We gaan samen op een reis van zelfontdekking, waarin ze leert om haar situatie niet als een onontkoombare tragedie te zien, maar als een kans voor persoonlijke groei.

Tahira ontdekt een pijnlijk patroon: de diepe emotionele band die ze met haar afwezige vader had, wordt weerspiegeld in haar relatie met Raphaël. Dit inzicht helpt haar om een lang stilgezwegen wond te helen en het gesprek met haar vader aan te gaan, een stap die haar gek genoeg (maar niet heus) de ruimte geeft om te genezen van haar liefdesverdriet.

 

Naarmate we verder gaan, beginnen de contouren van Tahira's authentieke zelf weer naar voren te komen. Ze neemt innerlijk steeds meer afstand van Raphaël, zowel emotioneel als fysiek. Ze vraagt om een overplaatsing naar een andere stad en gaat het gesprek aan met Raphaël, in aanwezigheid van HR. 

Deze stappen resulteren in een krachtige transformatie. De zonnige Tahira, die onder de last van haar gevoelens was verdwenen, begint weer te stralen. Ze leert haar gevoelens te omarmen en te gebruiken als brandstof voor haar persoonlijke groei.

Het effect van Tahira's transformatie straalt ook uit naar haar omgeving. Raphaël beloofde in het gesprek waar het hoofd HR bij zat om hulp te zoeken voor zijn problemen, en maakte afspraken om hierover in afstemming te blijven met HR. De organisatie was Tahiria tuurlijk enorm dankbaar hoe ze dit voor hem, maar ook voor zichzelf opgelost had. 

Het hele 'verhaal' heeft zo'n 4 maanden geduurd. Momenteel, 2 maanden later, gaat het ontzettend goed  met Tahira. Haar verhaal is er een van hartzeer, maar ook van overwinning. Door  door de diepten van haar verdriet te navigeren, heeft ze niet alleen haar eigen leven veranderd, maar ook een impact gehad op degenen om haar heen. Wat mij betreft dient haar verhaal als een krachtige herinnering aan de mogelijkheid van heling, de kracht van zelfliefde, en de pracht van persoonlijke groei.

Wat hou ik toch mijn werk:)

aleXandra 

 

Gerelateerde artikelen
Blog: Zelfliefde is niet egoistisch!, 2018
Blog: Drie voordelen van zelfliefde, 2020
Blog, Stel je hebt een vreselijke manager... 10 tips, 2020