Blog van een conflictbegeleider

Kerststress (dit zal je goed doen)

Kerststress (dit zal je goed doen)
24-12-2013 11:58

Gister een knallende ruzie met mijn puberzoon. Plotseling had ik het helemaal gehad met al zijn beperkingen op het gebied van eten. Geen vlees, geen lactose (dus geen melk of kaas), geen suiker, om knettergek van te worden. Zeker als je ook nog de etenswensen van de rest van het gezin probeert te vervullen. En er moest nog gepoetst worden, kadootjes gekocht en de kerstboom opgtuigd. Kortom, ik vloog goed uit de bocht.

Kerststress…

 

'Conflict kun je niet vermijden' zei ik tegen mezelf en 'het is allemaal niet erg als je het weer goed maakt met elkaar', maar toch baalde ik er achteraf van. ‘Als ik nou wat vroeger met alle voorbereidingen begonnen was, dan was het wellicht niet gebeurd.‘ en ‘Wat jammer van de sfeer, zo vlak voor de kerst.’ Dus toen ik gisteravond vlak voor het slapen het onderstaande van Anselm Grün las, deed me dat goed. Hier komt ie, voor alle moeders en vaders met kerststress:

 

Vrede stichten

'Wij zoeken allemaal naar vrede. Maar je zult geen vrede stichten als je niet ook je strijdlustige kant inzet. Soms is deze agressieve kracht nuttig om vreedzame doelen te realiseren. Vrede komt niet tot stand door het verdringen of onderdrukken van agressie. Je moet je strijdlustige en agressieve kant onder ogen zien en deze integreren in je strijd voor de vrede met jezelf en met de mensen. Dan zul je in jezelf vrede ervaren, en er zal van jou vrede uitgaan in jouw omgeving.'

 

Gelukkig kerstfeest allemaal!

 

Gerelateerde blogs

Wat is een visie op vrede waard, die het conflict niet omarmt, september 2011

 

 

 

reacties  0 reacties reageren