Blog van een conflictbegeleider

Lente Stadsretraite in Amsterdam van 30 mrt t/m 5 april

Lente Stadsretraite in Amsterdam van 30 mrt t/m 5 april
01-03-2018 13:00

Op retraite in je eigen stad

Voor rust en bezinning hoef je geen duizenden kilometers te reizen, dat kan ook middenin de stad. Heb jij behoefte om het wereldse gewoel even los te laten en naar binnen te keren? ook dit voorjaar coordineer ik weer de Lente Stadsretraite in het mooie Shambhala Meditatie Centrum in Amsterdam!

Een vrij toegankelijk programma

De Stadsretraite is geen officieel programma van Shambhala Centrum Amsterdam, maar het centrum biedt geheel kosteloos de gelegenheid tot mediteren en studeren, zowel voor leden als voor niet-leden. Er is geen boeddhistische leraar aanwezig die lezingen verzorgt, maar wel een meditatie-instructeur die je begeleiding kan bieden in je proces. 

Waarom zo lang achter mekaar mediteren?

Door langer achter elkaar te mediteren kom je dieper in contact met jezelf en ontstaat er meer helderheid in je geest. Je komt erachter wat los mag laten, of juist je aandacht nodig heeft. Je ruimt 'vanzelf' op en schept ruimte voor het nieuwe in je leven. Een echte lente-activiteit dus.  Proberen? Kijk snel in je agenda of je kunt, en kom met ons beoefenen. Je bent van harte welkom. 

Het programma.

Het programma. We mediteren dagelijks van 6 - 8 uur, 9 - 12 uur en 14 - 18 uur, met lichamelijke oefeningen rond 7 uur, een contemplatie rond 11 uur en studie met uitwisseling om 16.30 uur.

Gedeeltelijk deelnemen, bijvoorbeeld een uurtje per dag, of alleen van 6 tot 8 in de ochtend? Geen probleem. Je bent hoe en wanneer dan ook welkom.

Het eten. Ontbijt tussen 8 en 9 uur en warm eten tussen 12 en 14 uur. Om 15.30 uur thee met fruit. De maaltijden zijn in stilte; ervoor en erna mag gesproken worden. Kosten: €2,50 voor het ontbijt en €5 voor het middagmaal en fruit.

Voor wie. Zowel voor leden als niet-leden van het SMCA. Voorwaarde is dat je meditatie-instructie hebt ontvangen. Heb je die niet, dan kan dit tijdens de retraite (na 9.00 uur).

Voor wie niet? Als je een kwetsbare gezondheid hebt (psychisch of lichamelijk), doe het dan rustig aan. Heb je twijfels over deelname, overleg van tevoren met mij.

Kosten. Als je regelmatig komt waarderen we het zeer als je af en toe wat in de donatiepot stopt.

Adres en contact informatie

Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam

1e Jacob van Campenstraat 4

1072 BE Amsterdam

Telefoon (020) 679 4753

Telefoon coordinator: 06 3040 3330 

  

Openbaar vervoer

Neem vanaf centraal station tram 16 of 24 en stap uit bij halte Stadhouderskade (Marie Heinekenplein). Ga de eerste straat rechtsaf (Eerste Jacob van Campenstraat). Aan het einde van de straat ziet u het Shambhala-centrum aan de linkerkant.

Tags: meditatie
reacties  0 reacties reageren
« vorige volgende »